Jean Charles è Zouk Chire - ýòî áûëà îäíà áîëüøàÿ áîìáà! _________________ I just wanna be dancing.....dirty, dirty, dirty dancing! (c)
Kalvitis
: 10.10.2006 : 190 : Ðèî
: Mon Oct 12, 2009 10:51 am :
Ñïàñèáî çà ôðàíöóçîâ!
Êåéò Äîáðûé Ïîëèöåéñêèé
: 17.06.2007 : 391 : èç Ðèãè
: Mon Oct 12, 2009 11:53 am :
Ïàñèá Ëåøå è âñåì, êòî åìó ïîìîãàë â îðãàíèçàöèè, çà ýòó ñàìóþ îðãàíèçàöèþ! Òàêîé òðóäèùå! Merci bien! _________________ alors on danse!
Ju
: 13.08.2008 : 16 : Ðèãà
: Mon Oct 12, 2009 7:31 pm :
Ñïàñèáî áîëüøîå, ˸øà è âñå-âñå-âñå, ÷òî îðãàíèçîâàëè ýòî ìåðîïðèÿòèå, èáî weekend ÓÄÀËÑß! Çàíÿòèÿ, òóñîâêè - áûëî çäîðîâî!
(Samba de Rua - Áîìáà!!! ) _________________ ..~.. Hasta la Victoria Siempre ..~..
Îé, ˸õà-à-à! È åù¸ â ý-ôîðìå ïîâòîðþ òåáå è âñåì, êòî ê ýòîìó "ïðè÷àñòåí" -
ÁÎËÜØÎÅ ÑÏÀÑÈÁÎ çà îðãàíèçàöèþ ýòîãî Ñîáûòèÿ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! _________________ TANIA-ïàðòèçàíêà, ïîäðóãà ×å
¡Hasta la victoria siempre!
Erik
: 10.07.2008 : 2
: Mon Oct 26, 2009 8:02 pm :
Sveikiņi!
Lai gan kāda nedēļa ir jau pagājusi, vēlos padalīties ar salseriem par svarīgu (kā man šķiet)notikumu - FRENCH WEEKEND! - Un ne tikai...
Par francūžiem - tas bija lieliski! Tā bija skaista Parīzes elpa trakoti dinamiskā dejas virpulī. Dejotāji, protams , varēja būt arī vairāk...
Tie, kuri atnāca, bija vēl ilgi starā...
Sīkākai analīzei - tik liela deju stilu dažādība nav pieredzēta pat Latvijas ikgadējos salsas festivālos.
Katrs no pasniedzējiem bija liels sava deju lauciņa meistars!
Ne jau par to es galu galā vēlējos uzrakstīt.
Bez dejošanas francūžu pasniedzējos vērīgi meklēju deju pasniegšanas metodikas galvenās līnijas.
Kāpēc?
Maza atkāpe.
Mans salsas apguves ceļš bija diezgan ērkšķains.
2,5 gadus mācījos dažādās Rīgas salsas skolās. Nekas nesanāca! Samācījos visādas figūras, dažādus soļus, pat kādu akrobātisku elementu. Nodarbībā viss it kā sanāca. Deju tusiņā jutos kā pilnīgs nezinītis! Nesapratu - ko dejot, kā dejot, kāpēc dejot?
Tad nonācu pie Ļošas VIVALASALSĀ. Ar visiem saviem mīnusiem.
Pateicoties Ļošas smalkai deju (ne tikai salsas)izstrādātai metodikai man izdevās ne tikai atbrīvoties no daudziem mīnusiem, bet arī šo to saprast par deju kopumā.Par dejas tehniku nemaz nerunājot (pēc 2,5 gadu dejošanas sapratu, ka nepareizi dejoju mambo!). To izlabojām, taču tas nebija galvenais - Ļošas attieksme pret deju, kura tika mācīta (un tagad arī tiek) deju nodarbībās ļāva man sajust - kā dejot, kāpēc dejot utt.
Milzīgs daudzums sīkumu (pirmajā brīdī šķietami nesvarīgi)veido salsas FILOSOFIJU!
Varbūt aizgāju drusku par dziļu, tāpēc atgriezīšos atpakaļ pie francūžiem.
Visās nodarbībās uzmanīgi tvēru sīkumus (Jūs jau zināt - cik tie svarīgi!).
Pie katra soļa, grieziena, kombinācijas,domu grauda - smadzenēs uzplaiksnīja atziņa - TO ĻOŠA JAU IR MāCīJIS!!!
Pie tam - vēl smalkāk, vēl pamatotāk!
Kaut vai konkrēti - Dāvida mācītā sarežģītā kombinācija LA on 1. Tiem, kuri kādu laiku pie Ļošas jau mācījušies, nebija problēmu to nodejot - tas viss bija zināms un savlaicīgi metodiski apgūts!
Patiesībā pie šīs atziņas esmu pienācis jau gadu atpakaļ - pēc kāda ārzemju salsas festivāla Eiropas vidū.
VIVALASALSĀ to visu jau māca - tikai vēl smalkāk, rūpīgāk, ar lielāku metodisko pamatojumu!
Piemērs?
Rīgas salsas deju klubiņos lielāko dejotāju kvorumu sastāda VIVALASALSAS dejotāji!
Tā turēt
Ar cieņu
Ēriks